Metsel en voegwerken

Een echte metselaar draagt een grote liefde voor het vak met zich mee. Met veel passie worden oneindig veel verbanden (blokverband, halfsteensverband, stapelverband…) berekend en gemetst. Het begint echter bij de basis van alles, iedere volmaakte muur heeft een stevige fundering nodig daarna pas begint het echte werk.

De perfecte gevelsteen geplaatst door de uiterst accurate metselaar zorgt ervoor dat jouw huis beschikt over die bepaalde uitstraling die jij voor ogen hebt.

Hou vooral bij de keuze van het type steen rekening met de vorstbestendigheid, de waterabsorptie en de druksterkte van de steen.

Een zorgvuldige metselaar zal ook zorgen voor uitzettingsvoegen die het scheuren van de muren zullen voorkomen of in andere gevallen zal hij bijkomende bewapening voorzien om trekbelasting geen kans te geven. Buitenmuren, binnenmuren, spouwmuren, nieuwe muren worden opgetrokken voor de uitbreiding van panden. Oude muren worden gerestaureerd en gerenoveerd alles volgens de regels van de kunst.

En na het metselwerk, de finishing touch, het voegen, het voegwerk laat steeds jouw muur stralen. Voegen gebeurt de dag vandaag in verschillende kleuren aangepast aan de gebruikte stenen. Het gepaste voegwerk zorgt net weer voor die aparte eigentijdse look. Na het uitslijpen van het eerste voegwerk worden oude muren ook dikwijls heropgevoegd om zo weer die frisse glans van weleer terug te krijgen.

metselwerken-1